Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани патладжани с домати и моцарела

Панирани патладжани с домати и моцарела

Панирани патладжани с домати и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 3 яйца
  • 2 чаени чаши хлебни трохи (или галета)
  • 1 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1 патладжан
  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 2 домата, нарязани на кръгчета
  • 250 грама моцарела (нарязана на филийки)
  • свеж босилек
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер на люспи

Начин на приготвяне:

Пригответе продуктите за панировката: сложете брашното в плитка чиния, в друг съд разбийте яйцата, а в трети изсипете хлебните трохи (или галетата), подправени със сол и черен пипер.

Нарежете патладжана на филии с дебелина около 1 сантиметър.

Панирайте резените патладжан в брашното, след което ги потопете в яйцата, а накрая оваляйте в галетата. Подредете всички филийки една до друга в голяма чиния.

Загрейте тиган с 1/4 чаена чаша зехтин. Изпържете патладжаните за 3 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви. Извадете ги върху салфетка.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Подредете филийките патладжан една до друга в голяма тава и върху всяка сложете по кръгче от домата и резен от моцарелата. Запечете за 3-5 минути, докато сиренето започне да се топи. Извадете от фурната, сложете по едно листенце босилек върху всеки патладжан и поръсете с настърган пармезан и червения пипер на люспи.

 

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника