Пандишпанов сладкиш с маскарпоне, кафе и кленов сироп за Свети Валентин

Необходими продукти
За блата:
80 грама брашно
2 яйца
100 грама захар
1 чаена лъжица набухвател
За сиропиране:
кленов сироп, разреден с вода
За крема:
2 чаени лъжици кафе
100 грама маскарпоне
пудра захар
шоколадова глазура по желание
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата със захарта и поставете на водна баня. Разбийте с миксера, докато обемът се увеличи 4 пъти, след това внимателно свалете от котлона и разбивайте още 8 минути.
Пресейте брашното с набухвателя и прибавете към разбитите яйца, бъркайки внимателно.
Използвайте подходящ съд с форма на сърце, застелете дъното му с хартия за печене и подмажете с олио дъното и стените. Старателно изсипете тестото и поставете да се пече във фурната при 180 градуса в продължение на 15 минути.
Готовият сладкиш оставете да изстине във формата и тогава извадете от нея.
Може да изпечете в стандартна форма и след това да изрежете сърце или няколко малки.
Блата разрежете през средата, за да се получат два.
Разредете кленов сироп с вода и намажете десерта, като използвате четка или напръскайте с помощта на пулверизатор.
Сварете кафето, подсладете с пудра захар и смесете с маскарпонето. Разбийте за кратко, докато се получи гладка маса. С крема намажете единия блат, върху него сложете втория и отново покрийте с крема.
Може да покриете десерта с шоколадова глазура, ако предпочитате.
Украсете по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Гулаб Джамун
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Какаов сладкиш с орехов крем, кокос и шоколад
- Сладкиш с ябълки и стафиди
Коментари към Пандишпанов сладкиш с маскарпоне, кафе и кленов сироп за Свети Валентин