Палачинки със сирене и лук
Необходими продукти:
- 4 големи яйца
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка лук на прах
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- щипка зелен лук, ситно нарязан
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 2-3 супени лъжици масло
За гарниране:
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата в голяма купа и добавете солта, лука на прах, черния пипер и зеления лук. Разбъркайте добре.
- Прибавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Добавете сиренето и разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
- Разтопете 1 супена лъжица масло в голям тиган на силен огън.
- Добавете 1/2 чаена чаша от сместа и печете до златисто кафяв цвят. Обърнете палачинката и отново печете около 2-3 минути.
- Повторете с останалото тесто, като добавяте масло в тигана, когато е необходимо.
- Поднесете палачинките, гарнирани със заквасена сметана.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Палачинки без яйца
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
Коментари към Палачинки със сирене и лук