Запечено сирене с лук и домати

Необходими продукти:
2 големи глави червен лук
1 голяма червена чушка
4 - 5 едри домата
маслини (черни и/или зелени) на вкус
250 грама сирене
100 милилитра зехтин
зелен пипер на зърна или други подправки по избор
сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на едри полукръгчета, чушката на ивици, доматите на четвъртинки (те трябва да бъдат твърди, за да не станат каша при запичането).
Изсипете зеленчуците в тава, налейте лимоновия сок, сложете прясно смлян черен пипер, ако искате. Сиренето нарежете на няколко парчета и го сложете върху зеленчуците, налейте зехтина. Покрийте с фолио и изпечете във фурната при 220 градуса в продължение на 30 минути. След това махнете фолиото и върнете ястието да се запече за още 15 - 20 минути, докато се образува апетитна коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Запечено сирене с лук и домати