Запечено сирене с лук и домати
Необходими продукти:
2 големи глави червен лук
1 голяма червена чушка
4 - 5 едри домата
маслини (черни и/или зелени) на вкус
250 грама сирене
100 милилитра зехтин
зелен пипер на зърна или други подправки по избор
сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на едри полукръгчета, чушката на ивици, доматите на четвъртинки (те трябва да бъдат твърди, за да не станат каша при запичането).
Изсипете зеленчуците в тава, налейте лимоновия сок, сложете прясно смлян черен пипер, ако искате. Сиренето нарежете на няколко парчета и го сложете върху зеленчуците, налейте зехтина. Покрийте с фолио и изпечете във фурната при 220 градуса в продължение на 30 минути. След това махнете фолиото и върнете ястието да се запече за още 15 - 20 минути, докато се образува апетитна коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Салата от маслини и лук
Коментари към Запечено сирене с лук и домати