Печена риба с картофи, лук и домати
Необходими продукти:
250 грама филе от риба по ваш избор
2 средни картофа
1 средна глава лук
1/2 среден домат
50 грама настърган кашкавал
майонеза
прясно изцеден лимонов сок
соев сос
сол
магданоз
подправки за риба
Начин на приготвяне:
Полейте филето със соев сос и лимонов сок, поръсете със сол, червен и черен лют пипер, подправки и оставете за около половин час да се маринова. Нарежете картофите на тънки кръгчета (колкото по-тънки са те, толкова по-препечени ще станат). Подредете слой от тях на дъното на съда, в който ще печете рибата, отгоре сложете лука, нарязан на полукръгчета. Овкусете със сол, подправки, нарязан магданоз. Върху всичко това подредете рибата. Отгоре сложете доматите и няколко шайби лук. Следват отново картофи, подправки, магданоз. Сложете майонеза и поръсете с настъргания кашкавал. Поставете ястието във фурната и изпечете при 180 градуса в продължение на около 45 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Печена риба с картофи, лук и домати