Картофено прасенце с месо и зеленчуци
Необходими продукти:
2 килограма месо по ваш избор
4 глави лук
2 супени лъжици олио
3 килограма картофи
малко прясно мляко и масло за пюрето
маслини
моркови
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
зеленчуци за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сложете да се сварят. През това време нарежете месото на тънки ивици.
Изпържете месото до полуготовност, добавете нарязания на полукръгчета лук и пържете още малко всичко.
Направете пюре от картофите, като към готовите и намачкани прибавите прясно мляко и масло (според вкуса ви).
Върху лист пергамент разстелете един слой картофено пюре с размера на бъдещото прасенце, след това месото, отново пюре и придайте желаната форма. В случая това е прасенце, но бихте могли да "изваете" всичко, което си пожелаете на същия принцип.
Ушите направете от картофи, очите от маслини, муцунката от моркови.
Намажете картофената животинка с разбито яйце и поставете във фурната за 30 минути при температура от 180 градуса.
Готовото интересно ястие поднесете със зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как и колко да варим различните видове месо
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Картофено прасенце с месо и зеленчуци