Картофени палачинки с плънка от месо, лук и чушка

Необходими продукти
За тестото:
4 - 5 средни картофа
200 милилитра топло прясно мляко (може сметана с масленост 20%)
2 яйца
6 супени лъжици брашно
подправки на вкус - сол, черен пипер, сушена мащерка и други
За плънката:
около 300 грама нетлъсто свинско или пилешко месо
1 глава лук
1 червена чушка
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги настържете на ситно. Към тях прибавете топлото мляко,
яйцата и разбъркайте. След това постепенно изсипете брашното и отново разбъркайте (не трябва да се образуват бучки). Овкусете с подправките.
Нагорещете подходящ тиган, намажете го с олио и изпечете в него палачинки, слагайки по малко от сместа с помощта на черпак. Заравнявайте повърхността.
Направете плънката. Нарежете месото на малки парчета, които изпържете до готовност заедно с нарязаните лук и чушка. Към края на приготвянето подправете на вкус.
Във всяка палачинка сложете от плънката и навийте на руло.
Поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как и колко да варим различните видове месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Палачинки без яйца
- Пилешки дробчета с лук
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Картофени палачинки с плънка от месо, лук и чушка