Картофени палачинки с плънка от месо, лук и чушка
Необходими продукти
За тестото:
4 - 5 средни картофа
200 милилитра топло прясно мляко (може сметана с масленост 20%)
2 яйца
6 супени лъжици брашно
подправки на вкус - сол, черен пипер, сушена мащерка и други
За плънката:
около 300 грама нетлъсто свинско или пилешко месо
1 глава лук
1 червена чушка
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги настържете на ситно. Към тях прибавете топлото мляко,
яйцата и разбъркайте. След това постепенно изсипете брашното и отново разбъркайте (не трябва да се образуват бучки). Овкусете с подправките.
Нагорещете подходящ тиган, намажете го с олио и изпечете в него палачинки, слагайки по малко от сместа с помощта на черпак. Заравнявайте повърхността.
Направете плънката. Нарежете месото на малки парчета, които изпържете до готовност заедно с нарязаните лук и чушка. Към края на приготвянето подправете на вкус.
Във всяка палачинка сложете от плънката и навийте на руло.
Поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как и колко да варим различните видове месо
- Палачинки без яйца
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Картофени палачинки с плънка от месо, лук и чушка