Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела

Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела

Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама спагети
  • 2 яйца – разбити
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1/2 чаена лъжица италиански подправки
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук – наситнен
  • 2 скилидки чесън – пресовани
  • 500 грама телешка кайма
  • сол и черен пипер
  • 2 чаени чаши доматен сос маринара
  • 1 чаена чаша рикота
  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Намазнете тава с падащо дъно с диаметър 20 сантиметра с масло или напръскайте с готварски спрей.

Сварете спагетите 3 минути по-кратко, от указаното на опаковката.

Разбъркайте пастата с яйцата, 1/4 чаена чаша пармезан и италианските подправки. Прехвърлете в тавата и разстелете спагетите настрани, по стените, така че да се получи гнездо.

Запържете лука в зехтин, докато омекне, добавете чесъна и пържете, докато освободи аромата си. Добавете каймата и пържете в продължение на 7 минути, като я разбъркате, за да се раздроби на ситно. Подправете със сол и пипер, сипете соса маринара и оставете да къкри 5 минути.

спагети

Разпределете рикотата в гнездото от спагети, отгоре сложете доматения сос с месо.

спагети

Поръсете с моцарелата и останалия пармезан. Печете 30 минути на 170 градуса.

Преди да извадите спагетения пай от формата, изчакайте 10 минути, за да се охлади и да може да запази формата си при сервиране.

спагети

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл