Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела

Необходими продукти:
- 220 грама спагети
- 2 яйца – разбити
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжица италиански подправки
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук – наситнен
- 2 скилидки чесън – пресовани
- 500 грама телешка кайма
- сол и черен пипер
- 2 чаени чаши доматен сос маринара
- 1 чаена чаша рикота
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Намазнете тава с падащо дъно с диаметър 20 сантиметра с масло или напръскайте с готварски спрей.
Сварете спагетите 3 минути по-кратко, от указаното на опаковката.
Разбъркайте пастата с яйцата, 1/4 чаена чаша пармезан и италианските подправки. Прехвърлете в тавата и разстелете спагетите настрани, по стените, така че да се получи гнездо.
Запържете лука в зехтин, докато омекне, добавете чесъна и пържете, докато освободи аромата си. Добавете каймата и пържете в продължение на 7 минути, като я разбъркате, за да се раздроби на ситно. Подправете със сол и пипер, сипете соса маринара и оставете да къкри 5 минути.
Разпределете рикотата в гнездото от спагети, отгоре сложете доматения сос с месо.
Поръсете с моцарелата и останалия пармезан. Печете 30 минути на 170 градуса.
Преди да извадите спагетения пай от формата, изчакайте 10 минути, за да се охлади и да може да запази формата си при сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Паста папарделе с наденица и сметана
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Бистра пилешка супа със спагети
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Спагети с пармезан и яйца
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пържени спагети с любим сос
Коментари към Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела