Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела

Необходими продукти:
- 220 грама спагети
- 2 яйца – разбити
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжица италиански подправки
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук – наситнен
- 2 скилидки чесън – пресовани
- 500 грама телешка кайма
- сол и черен пипер
- 2 чаени чаши доматен сос маринара
- 1 чаена чаша рикота
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Намазнете тава с падащо дъно с диаметър 20 сантиметра с масло или напръскайте с готварски спрей.
Сварете спагетите 3 минути по-кратко, от указаното на опаковката.
Разбъркайте пастата с яйцата, 1/4 чаена чаша пармезан и италианските подправки. Прехвърлете в тавата и разстелете спагетите настрани, по стените, така че да се получи гнездо.
Запържете лука в зехтин, докато омекне, добавете чесъна и пържете, докато освободи аромата си. Добавете каймата и пържете в продължение на 7 минути, като я разбъркате, за да се раздроби на ситно. Подправете със сол и пипер, сипете соса маринара и оставете да къкри 5 минути.
Разпределете рикотата в гнездото от спагети, отгоре сложете доматения сос с месо.
Поръсете с моцарелата и останалия пармезан. Печете 30 минути на 170 градуса.
Преди да извадите спагетения пай от формата, изчакайте 10 минути, за да се охлади и да може да запази формата си при сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек
- Лингуини с червено цвекло, фета и орехи
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от сирене Бри със спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с пилешко, домати и артишок
- Нудълс с телешко и чили
Коментари към Пай от спегети с доматен сос, рикота и моцарела