Спагети с песто от броколи и пармезан

Необходими продукти:
- 400 грама броколи, нарязани на кубчета
- 400 грама спагети
- 5-6 супени лъжици зехтин
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 1/2 чаша готварска сметана
- 1 чаша пармезан, настърган
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете броколите във вряща подсолена вода, докато омекнат (7-9 минути). Извадете ги с решетъчна лъжица и блендирайте до кремообразна консистенция.
Сварете спагетите в тенджерата и гответе ал денте за около 10 минути или както е указано на опаковката.
Блендирайте зехтина и чесъна заедно с броколите до гладкост. Прехвърлете в голяма купа и изсипете готварската сметана и пармезана. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Отцедете спагетите, като запазите 1 чаша от водата, в която сте ги варили. Прехвърлете ги в голяма купа и разбъркайте заедно с пестото от броколи. Ако пестото е твърде сухо, добавете чашата вода, която сте отделили от сваряването на спагетите. Сервирайте, като гарнирате с настърган пармезан по желание.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Спагети с пушена сьомга и каперси
- Оризов нудълс с гъби, броколи и бекон
- Сос песто от тиквени семена с чесън и магданоз
Коментари към Спагети с песто от броколи и пармезан