Отворена баница с печени домати и сирена
Необходими продукти:
240 грама пясъчно тесто
4 домата
250 грама меко сирене или извара
3 яйца
100 грама сирене Чедър
60 грама сирене Фета
листа босилек
зелен лук
Начин на приготвяне:
Разрежете доматите на две части и подредете в тава, подмазана с олио. Напръскайте със зехтин и изпечете във фурната в продължение на 50 минути. Оставете да се охлаждат, а през това време разточете тестото и го сложете в неголяма кръгла форма. С помощта на вилица надупчете повърхността на няколко места и запечете в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути.
Докато основата се охлади, заемете се с направата на плънката.
Смесете всички видове сирена, добавете яйцата, нарязан зелен лук на вкус. Разбийте до еднородност (може да използвате кухненски робот или блендер). Подправете със сол, смлян черен пипер и босилек на вкус.
Разпределете плънката върху основата от тесто, подредете изпечените домати. Притиснете ги леко, за да може да потънат малко в сместа, но не прекалявайте, нека се виждат.
Изпечете баницата за 40-45 минути във фурната при температура от 180 градуса.
Поднесете я топла.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Домат
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Отворена баница с печени домати и сирена