Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
Необходими продукти:
125 грама масло
1 яйце
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици прясно мляко
3 чаени чаши брашно
100 грама орехи
250 грама кондензирано мляко
разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето със захарта, добавете разтопеното масло, млякото, след това брашното и замесете тесто. Разделете го на 2-3 части и замразете.
Когато извадите от фризера, настържете го с помощта на едро ренде и разпределете върху пергамент.
Изпечете на няколко пъти, пластовете не трябва да бъдат дебели. Температурата да бъде 160 градуса, а времето - около 10 минути (до златисто).
Изпечените трохи смесете с кондензираното мляко, натрошените орехи и разпределете сместа в подходящ съд. Заравнете и сладкишът е готов.
Полейте с разтопен шоколад и приберете за известно време в хладилника, за да стегне покритието. След това може да се насладите на вкусния десерт.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Лесен кокосов сладкиш
Коментари към Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад