Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад

Необходими продукти:
125 грама масло
1 яйце
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици прясно мляко
3 чаени чаши брашно
100 грама орехи
250 грама кондензирано мляко
разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето със захарта, добавете разтопеното масло, млякото, след това брашното и замесете тесто. Разделете го на 2-3 части и замразете.
Когато извадите от фризера, настържете го с помощта на едро ренде и разпределете върху пергамент.
Изпечете на няколко пъти, пластовете не трябва да бъдат дебели. Температурата да бъде 160 градуса, а времето - около 10 минути (до златисто).
Изпечените трохи смесете с кондензираното мляко, натрошените орехи и разпределете сместа в подходящ съд. Заравнете и сладкишът е готов.
Полейте с разтопен шоколад и приберете за известно време в хладилника, за да стегне покритието. След това може да се насладите на вкусния десерт.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Ябълков сладкиш с млечен крем
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Сладкиш с фурми и портокалов сок (без захар)
Коментари към Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад