Орехов кейк с шоколадов мус

Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 100 грама фино смлени орехи
- 50 грама едро смлени орехи
- 100 грама бадемово брашно
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 чаена лъжичка есенция ром
- 2 супени лъжици какао
- 1 чаена чаша кафява захар
- 15 грама бакпулвер
- 150 грама черен шоколад
- 70 милилитра течна сладкарска сметана
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
Смесете бялото с бадемовото брашно, добавете смлените фино орехи, бакпулвера, какаото и разбъркайте. В друг съд чукнете яйцата, сипете захарта и есенцията. Разбийте до получаването на крем и го сипете към сухите съставки. Прибавете маслото и разбъркайте.
Пресипете сместа в застлана с лист пергамент форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете в продължение на 40 минути. Охладете блата и го оставете настрана. В тенджера загрейте сметаната, маслото, добавете нарязания ситно шоколад и бъркайте докато двата продукта се хомогенизират.
Разпределете шоколадовата глазура върху блата, украсете с орехови ядки и охладете. След половин час разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник:
www.lowcarbmaven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Ябълков сладкиш с млечен крем
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Сладкиш с фурми и портокалов сок (без захар)
Коментари към Орехов кейк с шоколадов мус