Орехов кейк с шоколадов мус

Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 100 грама фино смлени орехи
- 50 грама едро смлени орехи
- 100 грама бадемово брашно
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 чаена лъжичка есенция ром
- 2 супени лъжици какао
- 1 чаена чаша кафява захар
- 15 грама бакпулвер
- 150 грама черен шоколад
- 70 милилитра течна сладкарска сметана
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
Смесете бялото с бадемовото брашно, добавете смлените фино орехи, бакпулвера, какаото и разбъркайте. В друг съд чукнете яйцата, сипете захарта и есенцията. Разбийте до получаването на крем и го сипете към сухите съставки. Прибавете маслото и разбъркайте.
Пресипете сместа в застлана с лист пергамент форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете в продължение на 40 минути. Охладете блата и го оставете настрана. В тенджера загрейте сметаната, маслото, добавете нарязания ситно шоколад и бъркайте докато двата продукта се хомогенизират.
Разпределете шоколадовата глазура върху блата, украсете с орехови ядки и охладете. След половин час разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник:
www.lowcarbmaven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Чийзкейк с халва и орехи
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Лесен кокосов сладкиш
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
Коментари към Орехов кейк с шоколадов мус