Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Орехов кейк с шоколадов мус

Орехов кейк с шоколадов мус

Орехов кейк с шоколадов мус - изображение

Необходими продукти:


  • 200 грама брашно
  • 100 грама фино смлени орехи
  • 50 грама едро смлени орехи
  • 100 грама бадемово брашно
  • 2 яйца
  • 1/2 чаена чаша разтопено масло
  • 1 чаена лъжичка есенция ром
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 15 грама бакпулвер
  • 150 грама черен шоколад
  • 70 милилитра течна сладкарска сметана
  • 50 грама масло


Начин на приготвяне:


Смесете бялото с бадемовото брашно, добавете смлените фино орехи, бакпулвера, какаото и разбъркайте. В друг съд чукнете яйцата, сипете захарта и есенцията. Разбийте до получаването на крем и го сипете към сухите съставки. Прибавете маслото и разбъркайте.

Пресипете сместа в застлана с лист пергамент форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете в продължение на 40 минути. Охладете блата и го оставете настрана. В тенджера загрейте сметаната, маслото, добавете нарязания ситно шоколад и бъркайте докато двата продукта се хомогенизират.

Разпределете шоколадовата глазура върху блата, украсете с орехови ядки и охладете. След половин час разрежете и поднесете.

орехов кейк с мус от шоколад

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.lowcarbmaven.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлБотаникаДиетиИсторияХранене при...ВидеоЛеченияСпортАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеПроизводители