Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с хляб и кашкавал

Омлет с хляб и кашкавал

Омлет с хляб и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша нарязан на малки кубчета бял хляб (само меката част на филиите)
  • 4 яйца
  • 2 супени лъжици краве масло
  • 4 супени лъжици настърган кашкавал
  • 2 супени лъжици готварска сметана (10-20% масленост)
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Изпържете хлебните кубчета в маслото и ги извадете в чиния.

крутони

Яйцата разбийте със сметаната и подправете.

Изсипете в същия тиган, в който приготвихте крутоните. Завъртете съда във всички посоки, за да може яйцата да покрият изцяло дъното му.

Разпределете крутоните върху яйцата и когато основата стегне, обърнете половината от нея върху другата, за да затворите омлета.

яйца

яйца

Поръсете го с настъргания кашкавал и поднесете.

омлет

омлет

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти