Омлет с хляб и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша нарязан на малки кубчета бял хляб (само меката част на филиите)
- 4 яйца
- 2 супени лъжици краве масло
- 4 супени лъжици настърган кашкавал
- 2 супени лъжици готварска сметана (10-20% масленост)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържете хлебните кубчета в маслото и ги извадете в чиния.
Яйцата разбийте със сметаната и подправете.
Изсипете в същия тиган, в който приготвихте крутоните. Завъртете съда във всички посоки, за да може яйцата да покрият изцяло дъното му.
Разпределете крутоните върху яйцата и когато основата стегне, обърнете половината от нея върху другата, за да затворите омлета.
Поръсете го с настъргания кашкавал и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Шоколадов омлет с банани
- Кайгана - омлет по турски
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с лук и кашкавал
- Омлет с домати, гъби и авокадо
- Омлет със сирене на фурна
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
Коментари към Омлет с хляб и кашкавал