Омлет с хляб и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша нарязан на малки кубчета бял хляб (само меката част на филиите)
- 4 яйца
- 2 супени лъжици краве масло
- 4 супени лъжици настърган кашкавал
- 2 супени лъжици готварска сметана (10-20% масленост)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържете хлебните кубчета в маслото и ги извадете в чиния.
Яйцата разбийте със сметаната и подправете.
Изсипете в същия тиган, в който приготвихте крутоните. Завъртете съда във всички посоки, за да може яйцата да покрият изцяло дъното му.
Разпределете крутоните върху яйцата и когато основата стегне, обърнете половината от нея върху другата, за да затворите омлета.
Поръсете го с настъргания кашкавал и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Кайгана - омлет по турски
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Омлет с фиде и кашкавал
- Омлет Пуляр
- Омлет с ориз по японски
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с пилешки дробчета и печурки на фурна
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
Коментари към Омлет с хляб и кашкавал