Омлет с хляб и кашкавал
 
    Необходими продукти:
- 1 чаена чаша нарязан на малки кубчета бял хляб (само меката част на филиите)
- 4 яйца
- 2 супени лъжици краве масло
- 4 супени лъжици настърган кашкавал
- 2 супени лъжици готварска сметана (10-20% масленост)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържете хлебните кубчета в маслото и ги извадете в чиния.

Яйцата разбийте със сметаната и подправете.
Изсипете в същия тиган, в който приготвихте крутоните. Завъртете съда във всички посоки, за да може яйцата да покрият изцяло дъното му.
Разпределете крутоните върху яйцата и когато основата стегне, обърнете половината от нея върху другата, за да затворите омлета.


Поръсете го с настъргания кашкавал и поднесете.


Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Шоколадов омлет с плодова плънка
- Омлет с пилешко месо
- Омлет с прясно зеле
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Отворен омлет със зелен лук, гъби и домати
- Печен омлет с шунка, кисели краставички и кашкавал





Коментари към Омлет с хляб и кашкавал