Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос

Необходими продукти:
за плънката:
- 1 чаена лъжица олио
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 люта чушка, нарязана на ситно (почистена от семената)
- 1 връзка зелен лук, нарязан
- 250 грама свинска кайма (смес по желание)
- 1 1/2 чаена чаша бланширани зеленолистни зеленчуци, като спанак, коприва и др.
- 1 малък домат, нарязан на кубчета
- 1 супена лъжица рибен сос
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица захар
За омлета:
- 4 яйца, разбити
- 2 чаени лъжици рибен сос
- 2 супени лъжици кориандър, накълцан на ситно
- 4 чаени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Загрейте уок тиган и в него сложете олиото. Когато запуши изпържете чесъна, лютивата чушка и зеления лук. След 30 секунди добавете месото и го раздробете, за да стане на малки парченца.
Когато загуби розовия си цвят, добавете зеленолистните зеленчуци, доматите, рибени сос, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри за около 6 минути, докато течността от зеленчуците се изпари.
Разбийте яйцата с кориандъра и рибения сос. Изпържете ги, след като ги обърнете разпределете плънката в тях.
Сервирайте, като поръсите с още кориандър по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фритата с бекон и спанак
- Омлет с брашно, магданоз и чесън
- Омлет със зеленчуци
- Омлет с кашкавал и плънка от пилешко и лук
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
Коментари към Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос