Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос

Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос

Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос - изображение

Необходими продукти:

за плънката:

  • 1 чаена лъжица олио
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 люта чушка, нарязана на ситно (почистена от семената)
  • 1 връзка зелен лук, нарязан
  • 250 грама свинска кайма (смес по желание)
  • 1 1/2 чаена чаша бланширани зеленолистни зеленчуци, като спанак, коприва и др.
  • 1 малък домат, нарязан на кубчета
  • 1 супена лъжица рибен сос
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжица захар

За омлета:

  • 4 яйца, разбити
  • 2 чаени лъжици рибен сос
  • 2 супени лъжици кориандър, накълцан на ситно
  • 4 чаени лъжици олио

Начин на приготвяне:

Загрейте уок тиган и в него сложете олиото. Когато запуши изпържете чесъна, лютивата чушка и зеления лук. След 30 секунди добавете месото и го раздробете, за да стане на малки парченца.

Когато загуби розовия си цвят, добавете зеленолистните зеленчуци, доматите, рибени сос, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри за около 6 минути, докато течността от зеленчуците се изпари.

Разбийте яйцата с кориандъра и рибения сос. Изпържете ги, след като ги обърнете разпределете плънката в тях.

Сервирайте, като поръсите с още кориандър по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти