Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос

Необходими продукти:
за плънката:
- 1 чаена лъжица олио
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 люта чушка, нарязана на ситно (почистена от семената)
- 1 връзка зелен лук, нарязан
- 250 грама свинска кайма (смес по желание)
- 1 1/2 чаена чаша бланширани зеленолистни зеленчуци, като спанак, коприва и др.
- 1 малък домат, нарязан на кубчета
- 1 супена лъжица рибен сос
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица захар
За омлета:
- 4 яйца, разбити
- 2 чаени лъжици рибен сос
- 2 супени лъжици кориандър, накълцан на ситно
- 4 чаени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Загрейте уок тиган и в него сложете олиото. Когато запуши изпържете чесъна, лютивата чушка и зеления лук. След 30 секунди добавете месото и го раздробете, за да стане на малки парченца.
Когато загуби розовия си цвят, добавете зеленолистните зеленчуци, доматите, рибени сос, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри за около 6 минути, докато течността от зеленчуците се изпари.
Разбийте яйцата с кориандъра и рибения сос. Изпържете ги, след като ги обърнете разпределете плънката в тях.
Сервирайте, като поръсите с още кориандър по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с ориз по японски
- Омлет с авокадо и кейл
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с риба тон и крема сирене
- Омлет със спанак, моцарела и мариновани червени чушки
- Кайгана - омлет по турски
Коментари към Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос