Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос
    Необходими продукти:
за плънката:
- 1 чаена лъжица олио
 - 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
 - 1 люта чушка, нарязана на ситно (почистена от семената)
 - 1 връзка зелен лук, нарязан
 - 250 грама свинска кайма (смес по желание)
 - 1 1/2 чаена чаша бланширани зеленолистни зеленчуци, като спанак, коприва и др.
 - 1 малък домат, нарязан на кубчета
 - 1 супена лъжица рибен сос
 - 1 супена лъжица лимонов сок
 - 1 чаена лъжица захар
 
За омлета:
- 4 яйца, разбити
 - 2 чаени лъжици рибен сос
 - 2 супени лъжици кориандър, накълцан на ситно
 - 4 чаени лъжици олио
 
Начин на приготвяне:
Загрейте уок тиган и в него сложете олиото. Когато запуши изпържете чесъна, лютивата чушка и зеления лук. След 30 секунди добавете месото и го раздробете, за да стане на малки парченца.
Когато загуби розовия си цвят, добавете зеленолистните зеленчуци, доматите, рибени сос, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри за около 6 минути, докато течността от зеленчуците се изпари.
Разбийте яйцата с кориандъра и рибения сос. Изпържете ги, след като ги обърнете разпределете плънката в тях.
Сервирайте, като поръсите с още кориандър по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Омлет с кисело мляко и зеленчуци
 - Омлет с прясно зеле
 - Руло от яйца, шунка и сирене крема
 - Омлет с чушки, домати и чесън
 - Омлет от нахут (без яйца)
 - Веган омлет с нахут, чушка и зелен лук
 - Омлет на фурна с пилешко и моцарела
 - Омлет с домати, чесън и джинджифил
 - Омлет с царевица и сос болонезе
 - Картофен омлет с пилешко и кашкавал
 
Коментари към Омлет с плънка от свинско месо с рибен сос