Омлет с пилешки дробчета и печурки на фурна
Необходими продукти:
- 600 грама дробчета
- 1 глава лук
- 250 грама печурки
- 3 яйца
- 3 супени лъжици пшенично брашно
- 150 грама сметана (заквасена)
- 100 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
- 2 супени лъжици растително олио
- сол, настъргано индийско орехче и черен пипер (смлян)
Начин на приготвяне:
Лука нарежете на полукръгчета и изпържете за 2-3 минути, след това добавете печурките (нарязани на плочки), сложете малко настъргано индийско орехче и оставете сместа върху котлона за 2-3 минути.
Когато свалите от огъня, прехвърлете в тава.
Дробчетата измийте, подсушете, оваляйте в брашно, запържете за 5 минути и сложете върху гъбите.
Разбийте яйцата, прибавете сметаната при тях, подправете с черен пипер, подсолете залейте гъбите, лука и дробчетата.
Изпечете ястието във фурната, която предварително сте сгорещили при 180 градуса. След около 15 минути омлетът ще е готов. Тогава го поръсете с кашкавала и върнете да се запече, за да се образува вкусна коричка (десетина минути са напълно достатъчни).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: calorizator.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
- Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Печен омлет с хляб и сланина
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
Коментари към Омлет с пилешки дробчета и печурки на фурна