Омлет с ориз и пилешко

Необходими продукти
За плънката:
250 грама пилешко месо, нарязано на кубчета
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1 чаена лъжица рапично олио
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
1 прясна гъба, нарязана на тънки плочки
1 чаена чаша бланширан ориз (японски)
кетчуп
доматено пюре
За омлета:
2 яйца (големи)
1 чаена лъжица прясно мляко
1 чаена лъжица рапично олио
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подправете пилешкото със сол и прясно смлян черен пипер и оставате за момента.
Сгорещете рапичното олио в голям тиган на средна температура. В него изпържете нарязания на кубчета лук до омекване.
След това прибавете чесъна и гъбените парченца, после месото и нека всичко да приготвя, докато пилешкото се запържи. Тогава изсипете сварения ориз, разбъркайте и сложете сол и черен пипер, ако е необходимо.
Прибавете доматено пюре на вкус, разбъркайте и се заемете с направата на омлета.
Разбийте яйцата в купа, добавете млякото, сол и черен пипер.
Сгорещете 1 чаена лъжица олио в тиган и налейте яйцата. Върху тях изсипете плънката и затворете краищата към средата, оформяйки руло.
Прехвърлете омлета в чиния и поднесете с кетчуп.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с тиквички на фурна
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно мляко
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с прясно зеле
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Омлет с печурки и лук
Коментари към Омлет с ориз и пилешко