Омлет с колбас, гъби, зеленчуци и пармезан

Необходими продукти:
- 50 грама сланина
- 100 грама варен колбас
- 1 глава лук
- 1 картоф
- 5 супени лъжици грахови зърна
- 1 сладка чушка
- 200 грама печурки
- 1 чаена лъжица краве масло
- 50 грама пармезан
- 5 яйца
- сол, зелени подправки, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете сланината на тънки парченца и ги изпържете до образуване на златиста коричка. В разтопената мазнина изсипете колбаса, нарязан на малки кубчета, лука - на полукръгчета, гъбите - на произволни парчета. Пържете продуктите 5 минути, след което добавете към тях картофа, предварително сварен и нарязан на дребни кубчета, граха и чушката, която преди това нарежете и изпържете.
Подправете сместа и я затоплете.
В отделен тиган сгорещете маслото и изсипете разбитите яйца. Върху тях равномерно разпределете зеленчуковата комбинация с гъбите и поръсете всичко с настърган пармезан и накълцани пресни зелени подправки.
Изпечете омлета във фурната (180 градуса) до готовност (около десетина минути).
Да ви е много вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с хляб и кашкавал
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет с колбас, гъби, зеленчуци и пармезан