Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с колбас, гъби, зеленчуци и пармезан

Омлет с колбас, гъби, зеленчуци и пармезан

Омлет с колбас, гъби, зеленчуци и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама сланина
  • 100 грама варен колбас
  • 1 глава лук
  • 1 картоф
  • 5 супени лъжици грахови зърна
  • 1 сладка чушка
  • 200 грама печурки
  • 1 чаена лъжица краве масло
  • 50 грама пармезан
  • 5 яйца
  • сол, зелени подправки, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете сланината на тънки парченца и ги изпържете до образуване на златиста коричка. В разтопената мазнина изсипете колбаса, нарязан на малки кубчета, лука - на полукръгчета, гъбите - на произволни парчета. Пържете продуктите 5 минути, след което добавете към тях картофа, предварително сварен и нарязан на дребни кубчета, граха и чушката, която преди това нарежете и изпържете.

Подправете сместа и я затоплете.

В отделен тиган сгорещете маслото и изсипете разбитите яйца. Върху тях равномерно разпределете зеленчуковата комбинация с гъбите и поръсете всичко с настърган пармезан и накълцани пресни зелени подправки.

Изпечете омлета във фурната (180 градуса) до готовност (около десетина минути).

омлет

Да ви е много вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноНовиниВидеоХранене при...АнкетиСнимкиДиетиАлт. медицина