Омлет с кашкавал и плънка от пилешко и лук

Необходими продукти:
2 яйца
1/2 чаена чаша прясно мляко
1/2 сварени пилешки гърди
1/2 малка глава лук
50 грама кашкавал
50 грама масло
риган или копър на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, измийте го и настържете с помощта на едро ренде, след което задушете в масло.
Свареното месо нарежете на ситно и към него прибавете лука. Изпържете ги заедно до златисто.
Разбийте яйцата с прясното мляко (или използвайте сметана), подсолете и изсипете сместа нагорещен тиган с малко мазнина.
Затворете съда с капак оставете яйцата да се приготвят в продължение на 5-7 минути. Сложете плънката в едната част на яйчената основа, затворете с другата част и към края на процеса поръсете със сух риган или ситно нарязан копър, разпределете и настъргания кашкавал
Поднесете омлета горещ.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с тиквички на фурна
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Кайгана - омлет по турски
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Омлет с прясно зеле
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
Коментари към Омлет с кашкавал и плънка от пилешко и лук