Омлет с картофи, лук, бекон и домати
Необходими продукти:
200 грама бекон
1 чушка
1 глава лук
белени домати на вкус
2 средни картофа
2 супени лъжици консервирана царевица
4 яйца
11 супени лъжици готварска сметана с масленост 30%
олио
масло
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки парчета чушката, лука - на ситно, обелете доматите от ципите, нарежете ги на кубчета, сварете картофите (но да не са преварени)
Изпържете бекона и лука в олио до златисто, след това прибавете доматите и чушката. Нека се приготвят в продължение на 5 минути.
Разрежете картофите на 4 части и ги изпържете в масло, докато станат червеникави.
В отделен съд разбийте яйцата и ги смесете със сметаната. Изпечете тънък омлет, в него сложете картофи, лук, бекон, чушки и затворете. Доматите отделете и разпределете по повърхността, поднесете омлета с царевица.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с прясно зеле
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кайма и магданоз
- Оризови мечета под одеяло от омлет
Коментари към Омлет с картофи, лук, бекон и домати