Омлет с карамелизиран лук

Необходими продукти:
3 глави лук (бял, червен)
3 яйца
30 милилитра сметана с масленост 10%
25 милилитра зехтин
мъничко захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета, но не прекалено тънко, за да не се получи каша. Задушете в нагорещения зехтин и поръсете с малко захар.
Разбийте яйцата в отделен съд с помощта на вилица, налейте сметаната, сложете сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху лука и нека ястието се приготвя на котлона или във фурната до желаната готовност. Ако използвате тиган, когато омлетът се изпече, поставете чиния върху съда и обърнете.
Добър апетит!
Коментари към Омлет с карамелизиран лук