Омлет с карамелизиран лук
Необходими продукти:
3 глави лук (бял, червен)
3 яйца
30 милилитра сметана с масленост 10%
25 милилитра зехтин
мъничко захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета, но не прекалено тънко, за да не се получи каша. Задушете в нагорещения зехтин и поръсете с малко захар.
Разбийте яйцата в отделен съд с помощта на вилица, налейте сметаната, сложете сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху лука и нека ястието се приготвя на котлона или във фурната до желаната готовност. Ако използвате тиган, когато омлетът се изпече, поставете чиния върху съда и обърнете.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно мляко
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с кайма и магданоз
- Оризови мечета под одеяло от омлет
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
Коментари към Омлет с карамелизиран лук