Омлет с извара и карамелизирани ябълки

Необходими продукти:
- 3 яйца
- 200 грама извара
- 3 супени лъжици кафява захар
- 2 неголеми ябълки
- 50 грама масло
- канела и ванилия по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете кафявата захар в тиган, поставете го върху котлона и изчакайте кристалчетата да придобият карамелен оттенък.
Тогава сложете маслото. Щом то се разтопи, в него сложете ябълките, нарязани на тънки парчета. Поръсете ги с канела и нека се пържат около 3 минути.
Разбъркайте изварата с яйцата, подсладете по желание и сложете ванилията.
Изсипете комбинацията върху плодовете и затворете съда с капак. Намалете температурата на котлона до средна и приготвяйте омлета, докато започне да се надува силно и придобие златиста коричка отдолу.
Извадете го, обръщайки в чиния, и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hahademon.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Зеленчукова запеканка с извара
- Ползи от консумацията на извара
- Кайгана - омлет по турски
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Крем-десерт от извара с бисквити, сметана и канела
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
Коментари към Омлет с извара и карамелизирани ябълки