Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с домати, гъби и авокадо

Омлет с домати, гъби и авокадо

Омлет с домати, гъби и авокадо - изображение

Необходими продукти:
(за 1 омлет)

  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици вода
  • 2 чаени лъжици масло
  • за пълнежа:
  • 1/3 чаена чаша гъби
  • 1/4 чаена чаша броколи
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици лук
  • чери домати
  • авокадо

Начин на приготвяне:

Запържете всички продукти за плънката, с изключение на доматите, до готовност - започнете с лука и гъбите, накрая сложете броколите.

Разбийте яйцата с водата и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Разтопете маслото в тиган на ниска температура и излейте яйцата. Когато краищата на омлета се стегнат, а вътрешността е все още течна, прокарайте шпатула леко по омлета, за да го направите по-пухкав, ако има нужда, наклонете тигана, за да запълните отново цялата му повърхност с яйчната смес.

Когато омлетът стегне, разпределете плънката по него и прегънете през средата.

Сервирайте с няколко резена авокадо и свежите чери домати.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти