Омлет с домати, гъби и авокадо
![Омлет с домати, гъби и авокадо - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/190114110351omlet.jpg)
Необходими продукти:
(за 1 омлет)
- 2 яйца
- 2 супени лъжици вода
- 2 чаени лъжици масло
- за пълнежа:
- 1/3 чаена чаша гъби
- 1/4 чаена чаша броколи
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици лук
- чери домати
- авокадо
Начин на приготвяне:
Запържете всички продукти за плънката, с изключение на доматите, до готовност - започнете с лука и гъбите, накрая сложете броколите.
Разбийте яйцата с водата и подправете на вкус със сол и черен пипер.
Разтопете маслото в тиган на ниска температура и излейте яйцата. Когато краищата на омлета се стегнат, а вътрешността е все още течна, прокарайте шпатула леко по омлета, за да го направите по-пухкав, ако има нужда, наклонете тигана, за да запълните отново цялата му повърхност с яйчната смес.
Когато омлетът стегне, разпределете плънката по него и прегънете през средата.
Сервирайте с няколко резена авокадо и свежите чери домати.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно мляко
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Яйца с кисело зеле и кашкавал
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Печен омлет с шунка, кисели краставички и кашкавал
- Омлет със сирена, гъби и кафяв ориз
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Каква е тайната на перфектния омлет
Коментари към Омлет с домати, гъби и авокадо