Омлет с домати, гъби и авокадо

Необходими продукти:
(за 1 омлет)
- 2 яйца
- 2 супени лъжици вода
- 2 чаени лъжици масло
- за пълнежа:
- 1/3 чаена чаша гъби
- 1/4 чаена чаша броколи
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици лук
- чери домати
- авокадо
Начин на приготвяне:
Запържете всички продукти за плънката, с изключение на доматите, до готовност - започнете с лука и гъбите, накрая сложете броколите.
Разбийте яйцата с водата и подправете на вкус със сол и черен пипер.
Разтопете маслото в тиган на ниска температура и излейте яйцата. Когато краищата на омлета се стегнат, а вътрешността е все още течна, прокарайте шпатула леко по омлета, за да го направите по-пухкав, ако има нужда, наклонете тигана, за да запълните отново цялата му повърхност с яйчната смес.
Когато омлетът стегне, разпределете плънката по него и прегънете през средата.
Сервирайте с няколко резена авокадо и свежите чери домати.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с тиквички на фурна
- Омлет Пуляр
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Яйца с домати, гъби и кашкавал на фурна
- Сьомга в омлет с прясно мляко
- Омлет с пилешко месо
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
- Кайгана - омлет по турски
Коментари към Омлет с домати, гъби и авокадо