Омлет със спанак, моцарела и мариновани червени чушки
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 50 грама нарязана на малки кубчета моцарела
- 1 супена лъжица масло
- шепа листа пресен спанак
- сол и черен пипер
- мариновани червени чушки
Начин на приготвяне:
Разбийте яйца с тел за тази цел и ги изсипете в нагорещен тиган (с диаметър 26 сантиметра), в който сте разтопили маслото. Подправете със сол и черен пипер, пържете ги, докато "стегнат" малко. Тогава върху тази основа разпределете кубчетата моцарела, спаначените листа и пържете още няколко минути.
Когато яйцата са напълно готови, мислено разделете омлета на две части през средата и с едната половина покрийте внимателно другата.
Гответе още няколко секунди, като притиснете с лопатка повърхността на омлета. След това старателно обърнете от другата страна и 30 секунди по-късно извадете от тигана.
Сложете в топла чиния и поднесете веднага с ивици мариновани червени чушки.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: culinar.club
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСИ РЕЛИЙФ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Супа от броколи със спанак, картофи и чесън
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Свинско със спанак и сметана
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Кайгана - омлет по турски
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
- Омлет от нахут (без яйца)
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Омлет със спанак, моцарела и мариновани червени чушки