Омлет със зеленчуци

Необходими продукти:
3 картофа
спанак
1/2 глава лук
1/2 чушка
4 яйца
50 г сметана или 50 мл прясно мляко
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите с обелките, охладете, обелете и нарежете на парчета. Лука нарежете на полукръгчета, чушката - на недълги ивици. Запържете лука в олио до златисто, към него прибавете чушката, нарязания спанак и задушете за 2 - 3 минути. В подмазан с мазнина тиган сложете парчетата картофи, след това запържените зеленчуци. Разбийте яйцата на пяна, овкусете със сол и подправки и налейте сметаната или млякото. Получената смес изсипете при зеленчуците и пържете на бавен огън при затворен капак до готовност на яйцата. Ако желаете, поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с картофи и печурки
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет със зеленчуци по испански
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Отворен омлет със зелен лук, гъби и домати
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
Коментари към Омлет със зеленчуци