Омлет с артишок и печена чушка

Омлет с артишок и печена чушка, поднесен със зелена салата, овкусена с балсамов дресинг и препечена багета за пълноценен обяд.
Необходими продукти:
- 5 яйца, отделени белтъците от жълтъците
- 2 цели яйца
- 1/2 консерва сърца от артишок
- 1 печена чушка, нарязана на кубчета
- 50 грама сирене пармезан, настъргано
- 10 грама пресни листа босилек, наситнени
- 1 супена лъжица краве масло
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте с телена лъжица отделените жълтъци с двете цели яйца.
Разбийте отделно с миксер белтъците до твърда пяна. Изсипете белтъците към жълтъците и разбъркайте внимателно, за да запазите сместа лека и пухкава. Добавете артишока, чушката, половината сирене пармезан и босилека. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сложете скарата на фурната на най-горния ред и загрейте на висока температура.
Разтопете в тиган кравето масло със зехтина, изсипете и разпределете равномерно яйчената смес. Гответе до запичане отдолу, около 5 минути, след което поръсете с останалия пармезан и запечете в загрятата фурна за 2-3 минути.
Сервирайте омлета с артишок със зелена салата с балсамов дресинг и препечена багета по желание.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с ориз по японски
- Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет с артишок и печена чушка