Омлет на фурна с праз и шунка

Необходими продукти:
- 3 големи стръка праз /бялата и светлозелената част/, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаена чаша шунка, нарязана на кубчета
- 8 големи яйца
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 100 грама сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън.
- Добавете праза и го задушете в продължение на 4-5 минути, докато омекне. Прехвърлете в купа.
- Добавете шунката в същия тиган, разбъркайте и задушете за около 1-2 минути, като бъркате периодично. Отдръпнете от котлона.
- Разбийте яйцата с прясното мляко в голяма купа.
- Поръсете с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер и разбъркайте.
- Добавете задушения праз, шунката и натрошеното сирене. Разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Подмажете малка тавичка с останалия зехтин и изсипете сместа.
- Печете в продължение на 15-20 минути или до желаната готовност на яйцата.
- Нарежете омлета и го поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: simplebites.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет на фурна с праз и шунка