Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет в хлебче с гъби и пушен колбас

Омлет в хлебче с гъби и пушен колбас

Омлет в хлебче с гъби и пушен колбас - изображение

Необходими продукти:

  • глава лук
  • 2 питки със сусам
  • 50 грама печурки
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица доматено пюре
  • 50 грама пушен колбас
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 4 супени лъжици готварска сметана
  • сол


Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на малки кубчета кромида. Печурките също нарежете, но първо ги избършете с влажна кърпа (не ги измивайте).

Налейте олиото в тиган, сгорещете и изпържете в него лука. Щом придобие златист цвят, добавете гъбите и задушете сместа за пет минути, като междувременно разбърквате. Следва доматеното пюре и две минути по-късно свалете съда от огъня.

Оставете плънката да се охлади леко. Нарежете пушения колбас на тънки ивици, които изсипете при гъбите и лука.

Отрежете горната част на двете питки и с чаена лъжица старателно издълбайте вътрешността им, като внимавате да не повредите стените.

Намажете хлебните купички със заквасена сметана отвътре.

Готварската сметана разбийте заедно с яйцата и подправете според вкусовите си предпочитания.

Разпределете по равно пълнежа в двете хлебчета и залейте със сметаново-яйчената комбинация.

Запечете ястието до образуване на златиста коричка (това може да направите както във фурната, така и на тиган или използвайте микровълнова).

Преди да поднесете, може да поръсите с настъргано любимо сирене/кашкавал, а като допълнение да сервирате салата от пресни краставици и домати.

омлет в хлебче


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: cooking.wild-mistress.ru; 7dach.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти