Омлет в хлебче с гъби и пушен колбас
Необходими продукти:
- глава лук
- 2 питки със сусам
- 50 грама печурки
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- 50 грама пушен колбас
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 2 яйца
- 4 супени лъжици готварска сметана
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на малки кубчета кромида. Печурките също нарежете, но първо ги избършете с влажна кърпа (не ги измивайте).
Налейте олиото в тиган, сгорещете и изпържете в него лука. Щом придобие златист цвят, добавете гъбите и задушете сместа за пет минути, като междувременно разбърквате. Следва доматеното пюре и две минути по-късно свалете съда от огъня.
Оставете плънката да се охлади леко. Нарежете пушения колбас на тънки ивици, които изсипете при гъбите и лука.
Отрежете горната част на двете питки и с чаена лъжица старателно издълбайте вътрешността им, като внимавате да не повредите стените.
Намажете хлебните купички със заквасена сметана отвътре.
Готварската сметана разбийте заедно с яйцата и подправете според вкусовите си предпочитания.
Разпределете по равно пълнежа в двете хлебчета и залейте със сметаново-яйчената комбинация.
Запечете ястието до образуване на златиста коричка (това може да направите както във фурната, така и на тиган или използвайте микровълнова).
Преди да поднесете, може да поръсите с настъргано любимо сирене/кашкавал, а като допълнение да сервирате салата от пресни краставици и домати.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: cooking.wild-mistress.ru; 7dach.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Шоколадов омлет с банани
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
Коментари към Омлет в хлебче с гъби и пушен колбас