Омлет върху сирене
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаша прясно мляко (може и сухо)
50 грама сирене (Моцарела или по избор)
парче колбас (салам, шунка или друго)
1 домат
сол, смлян черен пипер
щипка сода
1 ч. л. пшенично брашно
1 с. л. масло
няколко маслини (не са задължителни)
1 кисела краставичка (по избор)
Начин на приготвяне:
Намажете с масло термоустойчив съд (тавичка), в който ще приготвите омлета, нарежете сиренето на тънки парчета и го подредете по дъното му. Колбасът и доматът се режат на кръгчета и се поставят върху сиренето (първо колбас и върху него домат).
В отделен съд разбийте добре яйцата с млякото, овкусете със сол и пипер, добавете брашното и содата. Излейте сместа във формата за печене и най-отгоре подредете парченца кисела краставичка и маслини (ако желаете). Печете в загрята на 200 градуса фурна, докато ястието стане готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет Пуляр
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет със сирене на фурна
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно зеле
- Ягодово руло-омлет с мед
Коментари към Омлет върху сирене