Омлетено руло с шунка и чедър

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици див лук (нарязан на ситно)
- 1 супена лъжица краве масло
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 4 големи резена шунка
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата, млякото и лука. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Разтопете маслото (половината) в тиган и излейте половината яйчна смес отгоре. Печете за 1-2 минути, след което поръсете с настъргания чедър и покрийте с капак за още 2 минути. Преди яйцата да стегнат напълно, сложете 2 резена шунка върху омлета и бързо навийте на руло.
Сервирайте незабавно и опечете по същия начин и второто руло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с ориз по японски
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с авокадо и кейл
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
Коментари към Омлетено руло с шунка и чедър