Овесени шоколадови бонбони с орехи
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши овесени ядки (които не изискват варене)
- 200 грама масло
- 15 супени лъжици прясно мляко (за предпочитане да бъде домашно)
- 7 супени лъжици какао
- 2 чаени чаши орехови ядки
- 1 чаена чаша захар
- 5 грама ванилова захар
Начин на приготвяне:
Изсушете овесените ядки във фурната, докато придобият характерния аромат на ядки. Оставете ги да се охладят.
След това изпечете орехите и счукайте половината от тях.
Разтопете маслото в купа, като не допускате то да кипне.
Добавете към него захарта, включително ваниловата, налейте прясното мляко, изсипете овесените ядки и разбъркайте всичко старателно, не трябва да остават бучки.
Накрая добавете какаото и оставете сместа да престои 15-20 минути.
След това оформете топчета от нея и във всяко сложете по една цяла ядка. Оваляйте в натрошените орехи и приберете бонбоните в хладилника за 3-4 часа.
Когато се охладят достатъчно и стегнат, може да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: papinaeda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Овесено мляко
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Бонбони орео с шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Брауни с фурми без печене (веган)
Коментари към Овесени шоколадови бонбони с орехи