Овесени кюфтета
Необходими продукти:
2 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. пилешки бульон
1 яйце
чесън/лук
олио
подправки по избор
сол
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с бульона, оставете за 15 - 20 минути, докато набъбнат. След това разбийте яйцето, прибавете нарязания на ситно лук или чесън, подправките. От получената "кайма" оформете кюфтета. Изпържете ги в нагорещено олио, а може и да панирате, ако желаете, овалвайки ги в галета или брашно.
Вкусът на кюфтетата може да бъде най-различен, той зависи от подправките, които сте предпочели.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 2.5 кг
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОТУРМ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА КОСА 150 мл
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОТУРМ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН 200 мл
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесено мляко
Коментари към Овесени кюфтета