Немски сладкиш Кухен с грозде и круши
Необходими продукти:
- 1/2 чаша горещо прясно мляко (загрято до 100-110 градуса)
- 2 1/4 чаени лъжички суха мая
- 1/2 чаша пудра захар
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена лъжичка лимонови корички
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 2 яйца
- 2 чаши брашно
- 6 супени лъжици краве масло, меко
- 1 1/2 чаши червено грозде без семки
- 2 узрели круши, обелени и нарязани на филийки
- 1/4 чаша орехи, натрошени
- 3 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- 1 1/2 чаши бита сметана
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко, маята и 1/2 чаена лъжичка пудра захар и разбъркайте. Оставете да престои 5 минути.
Добавете останалата пудра захар, 1 супена лъжица зехтин, ванилов екстракт, лимонови корички, сол, индийско орехче и яйца и разбийте с миксер на ниска скорост, докато се смесят. Без да спирате миксера, изсипете брашното и бъркайте 5 минути, добавете 5 супени лъжици краве масло, лъжица по лъжица. Изсипете сместа в намазнена и покрита с хартия за печене тавичка. Покрийте и оставете да втаса във фурна, загрята до 85 градуса.
Извадете втасалото тесто и увеличете температурата на фурната до 230 градуса. Комбинирайте останалата 1 супена лъжица зехтин, гроздето и крушата. Подредете на равен слой върху хартия за печене и изпечете за 20-25 минути или до омекване. Охладете плодовете.
Намалете температурата до 180 градуса.
Разтопете останалата 1 супена лъжица краве масло и смесете с гроздовата смес, кравето масло, орехите, кафявата захар и канелата. Аранжирайте със сместа върху тестото и изпечете за 30 минути или до готовност. Охладете, нарежете на парчета и сервирайте с бита сметана по желание.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Немски сладкиш Кухен с грозде и круши