Немска пита с лук

Необходими продукти:
1 чаена лъжица захар
40 грама прясна мая
250 милилитра прясно мляко
500 грама брашно
1 яйце
6 супени лъжици олио
щипка сол
1,5 килограма лук
За заливката:
200 грама сметана
2 яйца
смлян черен пипер на вкус
щипка сладък червен пипер
кимион на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта и маята в прясното мляко и оставете за 10 минути. След това добавете брашното, яйцето, олиото и щипка сол. Замесете тесто, покрийте го с кърпа и го оставете на топло място за половин час, за да втаса. През това време измийте лука и го нарежете на кръгчета, бекона - на малки кубчета. Бекона изпържете в нагорещено олио на среден огън. След това го извадете и сложете лука. Намалете температурата, затворете съда с капак и оставете да се задушава около 15 минути. Може да налеете и малко сухо бяло вино.
Смесете сметаната с двете яйца, добавете подправките.
Загрейте фурната до 200 градуса. Подмажете тава с масло, в нея разпределете тестото, притиснете го леко. Отгоре сложете лука, смесен с бекона и залейте със сметановата смес.
Печете питата в продължение на около 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Пилешки дробчета с лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Цветни рулца от тортила питки
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
Коментари към Немска пита с лук