Немска пита с лук
Необходими продукти:
1 чаена лъжица захар
40 грама прясна мая
250 милилитра прясно мляко
500 грама брашно
1 яйце
6 супени лъжици олио
щипка сол
1,5 килограма лук
За заливката:
200 грама сметана
2 яйца
смлян черен пипер на вкус
щипка сладък червен пипер
кимион на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта и маята в прясното мляко и оставете за 10 минути. След това добавете брашното, яйцето, олиото и щипка сол. Замесете тесто, покрийте го с кърпа и го оставете на топло място за половин час, за да втаса. През това време измийте лука и го нарежете на кръгчета, бекона - на малки кубчета. Бекона изпържете в нагорещено олио на среден огън. След това го извадете и сложете лука. Намалете температурата, затворете съда с капак и оставете да се задушава около 15 минути. Може да налеете и малко сухо бяло вино.
Смесете сметаната с двете яйца, добавете подправките.
Загрейте фурната до 200 градуса. Подмажете тава с масло, в нея разпределете тестото, притиснете го леко. Отгоре сложете лука, смесен с бекона и залейте със сметановата смес.
Печете питата в продължение на около 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Салата от маслини и лук
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Немска пита с лук