Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша пшеничен зародиш
- 1 1/2 чаена чаша бяло брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена чаша смачкани банани
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
- 2 големи яйца
- 1/3 чаена чаша слънчогледово олио
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица ванилова захар или екстракт
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, пшеничния зародиш, солта и бакпулвера.
С миксер разбийте банана, меда, фъстъченото масло, яйцата, олиото, захарта и ванилията, до получаването на гладка смес. Добавете постепенно сухата смес и разбъркайте с шпатула
Разпределете сместа във форма за мъфини с 12 гнезда (предварително сложете хартийки за кексчетата). Печете до суха клечка - около 20 минути, на 200 градуса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОТЕИНИ СИ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
МАЙПРОТЕИН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
БАТЕРИ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 500 гр.
ОСТРОВИТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 1000 г
ОСТРОВИТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО ГЛАДКО 1000 г
ОСТРОВИТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО + КОКОС 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фъстъчено масло – състав, ползи и вреди от консумацията му
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Кето мъфини с кокосово брашно и шоколад
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Мъфини с боровинки и рикота
- Кексчета с кашкавал, бекон и чесън
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Кексчета с ябълка
Коментари към Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло