Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша пшеничен зародиш
- 1 1/2 чаена чаша бяло брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена чаша смачкани банани
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
- 2 големи яйца
- 1/3 чаена чаша слънчогледово олио
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица ванилова захар или екстракт
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, пшеничния зародиш, солта и бакпулвера.
С миксер разбийте банана, меда, фъстъченото масло, яйцата, олиото, захарта и ванилията, до получаването на гладка смес. Добавете постепенно сухата смес и разбъркайте с шпатула
Разпределете сместа във форма за мъфини с 12 гнезда (предварително сложете хартийки за кексчетата). Печете до суха клечка - около 20 минути, на 200 градуса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
КФД НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
ПРОТЕИНИ СИ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г ЗЕМЕЛА
МАЙПРОТЕИН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО КРЪНЧИ 250 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фъстъчено масло – състав, ползи и вреди от консумацията му
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Мини кексчета с фурми
- Здравословни мъфини с трици и боровинки
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
- Мъфини с боровинки
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Мъфини с боровинки и рикота
- Мини яйчени мъфини с пилешко месо и зеленчуци
- Картофени мъфини с чесън и кашкавал
Коментари към Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло