Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло

Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло

Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша пшеничен зародиш
  • 1 1/2 чаена чаша бяло брашно
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена чаша смачкани банани
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
  • 2 големи яйца
  • 1/3 чаена чаша слънчогледово олио
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжица ванилова захар или екстракт

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, пшеничния зародиш, солта и бакпулвера.

С миксер разбийте банана, меда, фъстъченото масло, яйцата, олиото, захарта и ванилията, до получаването на гладка смес. Добавете постепенно сухата смес и разбъркайте с шпатула

Разпределете сместа във форма за мъфини с 12 гнезда (предварително сложете хартийки за кексчетата). Печете до суха клечка - около 20 минути, на 200 градуса.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети