Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша пшеничен зародиш
- 1 1/2 чаена чаша бяло брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена чаша смачкани банани
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
- 2 големи яйца
- 1/3 чаена чаша слънчогледово олио
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица ванилова захар или екстракт
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, пшеничния зародиш, солта и бакпулвера.
С миксер разбийте банана, меда, фъстъченото масло, яйцата, олиото, захарта и ванилията, до получаването на гладка смес. Добавете постепенно сухата смес и разбъркайте с шпатула
Разпределете сместа във форма за мъфини с 12 гнезда (предварително сложете хартийки за кексчетата). Печете до суха клечка - около 20 минути, на 200 градуса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г ЗЕМЕЛА
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО КРЪНЧИ 250 г ЗЕМЕЛА
ПРОТЕИНИ СИ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
КФД НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
МАЙПРОТЕИН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 50 гр. * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фъстъчено масло – състав, ползи и вреди от консумацията му
- Перфектните бананови мъфини
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мъфини със заквасена сметана, ягоди и шоколад
- Мини кексчета с фурми
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Картофени мъфини с шунка, яйце и кашкавал
- Кексчета от тиквички с бекон
Коментари към Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло