Класически бисквитки с фъстъчено масло
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша меко масло
- 1/2 чаена чаша фъстъчено малко
- 1/2 чаена чаша бяла захар на кристали
- 1/2 чаена чаша кафява захар (или 1/4 чаена чаша мед)
- 1/2 чаена лъжица сода за хляб
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 1/4 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте кравето и фъстъченото масло за 30 секунди на висока степен. Добавете двата вида захар (съответно и меда, ако ползвате такъв) и набухвателите. Разбивайте, докато се комбинират. Добавете яйцата и ванилията, след като се смесят продуктите започнете да добавяте брашно. Сложете толкова, колкото може да бъркате с миксера, след което доомесете с останалото брашно на ръка.
Ако тестото ви се струва много лепкаво, увийте във фолио и охладете за 20-30 минути в хладилник. След това оформете малки топчета от него, които оваляйте в захар на кристали. Поставете ги върху застлана с пекарска хартия плитка тава. Натиснете ги с вилица (на кръст), за да се сплескат и да се получи шарка върху тях.
Печете за 7-9 минути на 165 градуса (предварително затоплете фурната).
Извадете ги незабавно след печенето от тавата и оставете върху решетка да се охладят. От посоченото количество трябва да получите около 36 броя бисквитки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Канелени сладки с мед
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Фъстъчено масло – състав, ползи и вреди от консумацията му
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как да запазите бисквитките меки
- Коледни сладки бисквити с парченца сушени плодове
- Домашни крекери грахам
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Коментари към Класически бисквитки с фъстъчено масло