Мъфини с наденица и яйца
Необходими продукти:
- 12 яйца средни по размер
- 200 грама пуешка или свинска сурова наденица - извадена от обвивката
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1 чаена чаша самонабухващо бяло брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица захар
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени чаши мътеница
- 3 супени лъжици олио от канола
- 3 големи яйца
- 1 чаена чаша настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
Намажете форма за мъфини с 12 гнезда с мазнина по избор или използвайте готварски спрей. Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете в тенджера подсолена вода да заври. Внимателно сложете 12-те яйца и ги варете в продължение на 5 минути. Прехвърлете ги в леденостудена вода и след 10 минути ги обелете.
Запържете месото от наденицата, докато покафенее. Прехвърлете да се отцеди от излишната мазнина върху хартия.
Смесете в купа двата вида брашна, захарта, бакпулвера, содата и пипера. Отделно в друг съд разбъркайте мътеницата, олиото, 3-те големи яйца. Добавете сухите при мокрите съставки и разбъркайте с шпатула. Добавете 2/3 от наденицата и 1/2 от сиренето чедър към тестото.
Напълнете половината от всяка формичка със сместа и сложете по 1 сварено яйце. Покрийте с тесто и поръсете всеки мъфин със заделените наденица и яйце.
Печете 17 минути, оставете мъфините да се охладят във формата за 10 минути и след това внимателно с шпатула извадете кексчетата.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Перфектните бананови мъфини
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Рецепти за великденски кексчета
- Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура
- Мини чийзкейк с карамел
- Мини морковени кексчета с глазура от крема сирене
Коментари към Мъфини с наденица и яйца