Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Мъфини с наденица и яйца

Мъфини с наденица и яйца

Мъфини с наденица и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 12 яйца средни по размер
  • 200 грама пуешка или свинска сурова наденица - извадена от обвивката
  • 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
  • 1 чаена чаша самонабухващо бяло брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 2 чаени чаши мътеница
  • 3 супени лъжици олио от канола
  • 3 големи яйца
  • 1 чаена чаша настъргано сирене чедър


Начин на приготвяне:

Намажете форма за мъфини с 12 гнезда с мазнина по избор или използвайте готварски спрей. Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете в тенджера подсолена вода да заври. Внимателно сложете 12-те яйца и ги варете в продължение на 5 минути. Прехвърлете ги в леденостудена вода и след 10 минути ги обелете.

Запържете месото от наденицата, докато покафенее. Прехвърлете да се отцеди от излишната мазнина върху хартия.

Смесете в купа двата вида брашна, захарта, бакпулвера, содата и пипера. Отделно в друг съд разбъркайте мътеницата, олиото, 3-те големи яйца. Добавете сухите при мокрите съставки и разбъркайте с шпатула. Добавете 2/3 от наденицата и 1/2 от сиренето чедър към тестото.

Напълнете половината от всяка формичка със сместа и сложете по 1 сварено яйце. Покрийте с тесто и поръсете всеки мъфин със заделените наденица и яйце.

Печете 17 минути, оставете мъфините да се охладят във формата за 10 минути и след това внимателно с шпатула извадете кексчетата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети