Макаронени мъфини с царевица и чушка
Необходими продукти:
- 120 грама макарони
- 250 грама царевица от консерва, отцедена
- 1 малка червена чушка, нарязана на ситно
- 1 среден морков, настърган
- 80 грама настърган чедър
- 7 яйца
- 125 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги изплакнете със студена вода, след което отново прецедете добре.
Намазнете форми за мъфини със зехтин. Смесете макароните с царевицата, чушката, моркова и чедъра. Напълнете кошничките.
Разбийте яйцата с млякото и полейте върху макароните. Печете за около 20-23 минути, до готовност.
Оставете да се охладят 5-10 минути, преди да извадите макаронените мъфини от формичките.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
Коментари към Макаронени мъфини с царевица и чушка