Мързелива лазаня

Необходими продукти:
Тънък арменски хляб лаваш (няколко листа)
кайма
1 глава лук
1 домат
0,5 чаша прясно мляко (за соса)
1 с. л. пшенично брашно (за соса)
сол
твърд настърган кашкавал (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Запържете леко каймата (3-4 минути), посолете и прехвърлете в чиния заедно със соса, който се е получил при пърженето. В същия тиган запържете ситно нарязаните лук и домат, добавете пресен копър.
Направете млечен сос: разтворете 1 с. л. брашно в млякото, посолете и оставете на котлона да заври. След като свалите от огъня, сосът трябва да се сгъсти малко.
Намажете тавата, в която ще печете с масло и започнете да нареждате: лист арменски хляб, кайма, лаваш, зеленчукова смес, отново тесто и т. н.
Най-отгоре залейте със соса и поръсете с настъргания кашкавал. Печете 30-40 минути.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Панирани шницели от кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Мързелива лазаня