Млечно желе с шоколад

Необходими продукти:
750 милилитра прясно мляко
150 грама шоколад
100 грама захар
30 грама желатин
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте желатина със студена преварена вода в съотношение 1:8 и оставете да набъбне в продължение на 30-40 минути. Настържете шоколада на едро ренде и го прибавете заедно със захарта в горещото мляко. Сложете и разтворения желатин, изчакайте сместа да заври, разлейте във формички и охладете.
Преди да поднесете, потопете формичките в гореща вода за 1-3 секунди и обърнете съдържанието им върху чиния.
Готовото желе може да полеете със сироп или да украсите с бита сметана.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Млечно желе с шоколад