Млечно желе с шоколад

Необходими продукти:
750 милилитра прясно мляко
150 грама шоколад
100 грама захар
30 грама желатин
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте желатина със студена преварена вода в съотношение 1:8 и оставете да набъбне в продължение на 30-40 минути. Настържете шоколада на едро ренде и го прибавете заедно със захарта в горещото мляко. Сложете и разтворения желатин, изчакайте сместа да заври, разлейте във формички и охладете.
Преди да поднесете, потопете формичките в гореща вода за 1-3 секунди и обърнете съдържанието им върху чиния.
Готовото желе може да полеете със сироп или да украсите с бита сметана.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Брауни с шоколад и ягоди
Коментари към Млечно желе с шоколад