Млечен пудинг с мед и ванилия
Необходими продукти:
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 шушулка ванилия
- 80 грама мед (течен)
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Налейте 1/4 от млякото в съд и изсипете в него нишестето, разбийте го, за да се разтвори и оставете за момента.
Останалото мляко налейте в тенджера, добавете меда, щипка сол и шушулката ванилия.
Поставете съда върху котлона, нека течността кипне и извадете ванилията.
Намалете температурата на котлона и добавете разтвореното нишесте, вливайки го на тънка струя, като бъркате непрекъснато в продължение на около 5 минути.
Свалете съда от огъня, добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Тогава прецедете през сито и разпределете в десертни купички.
Приберете ги в хладилника.
Поднесете пудинга, когато се изстуди добре.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulinariya.goodhouse.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ ШАМПОАН ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ ЛЕН 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лешниково мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Вредна ли е лактозата?
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
Коментари към Млечен пудинг с мед и ванилия