Млечен пудинг с мед и ванилия

Необходими продукти:
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 шушулка ванилия
- 80 грама мед (течен)
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Налейте 1/4 от млякото в съд и изсипете в него нишестето, разбийте го, за да се разтвори и оставете за момента.
Останалото мляко налейте в тенджера, добавете меда, щипка сол и шушулката ванилия.
Поставете съда върху котлона, нека течността кипне и извадете ванилията.
Намалете температурата на котлона и добавете разтвореното нишесте, вливайки го на тънка струя, като бъркате непрекъснато в продължение на около 5 минути.
Свалете съда от огъня, добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Тогава прецедете през сито и разпределете в десертни купички.
Приберете ги в хладилника.
Поднесете пудинга, когато се изстуди добре.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulinariya.goodhouse.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
НАН 1 H.A. 400 г НЕСТЛЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Бананов пудинг с чиа и орехи
Коментари към Млечен пудинг с мед и ванилия