Млечен пудинг с грис и плодов сироп
    Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша вода
5 супени лъжици грис
1 яйце
около 1/2 чаена лъжица сол
около 1/2 чаена лъжица захар
1 кафена лъжичка масло
плодов сироп
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври, прибавете солта и захарта, намалете котлона. Бавно и постепенно изсипете гриса и без да спирате да бъркате, налейте горещото мляко. Варете до сгъстяване. Сложете маслото и охладете. Следва яйцето (по-добре е предварително да го разбиете). Подмажете подходящи формички с масло (може да поръсите и с галета), в тях разпределете получената смес и поставете във фурната за около 10 - 15 минути.
Готовия пудинг залейте с плодов сироп.
Може да направите карамел на дъното на формичката, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Кремове и сладоледи
 - Какво е скир, състав и ползи за организма
 - Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
 - Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
 - 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 1
 - Фейхоа
 - Печени круши с мед, канела и ванилия
 - Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
 - 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 2
 - Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
 - Захаросан джинджифил
 
Коментари към Млечен пудинг с грис и плодов сироп