Мини пици с гъби, зеленчуци и маслини

Необходими продукти:
- 1 килограм тесто за пица
- 300 грама кашкавал
- 150 грама моркови по корейски
- 3 супени лъжици готварска сметана
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 150 грама мариновани гъби
- 3 сладки чушки
- 1/2 глава кромид лук
- 1 супена лъжица смес от италиански подправки
- 150 грама маслини
Начин на приготвяне:
Разточете тестото и от него изрежете кръгове с диаметър 7-10 сантиметра, като за целта използвайте съд с подходящ отвор. Подредете основите за мини пиците в намазнена тава и ги намажете със смес от сметаната и доматеното пюре (сметаната може да замените с майонеза, а доматеното пюре с кетчуп).
Върху соса разпределете морковите по корейски, като преди това леко отцедете течността от тях. Следват маринованите гъби и маслините (може да ги нарежете или да използвате цели), парченца чушки и поръсете с подправките. Ако ви допада пикантният вкус, използвайте и черен пипер.
Следват ситно нарязания лук, настъргания кашкавал и изпечете пиците за около 10 минути при температура на фурната от 200 градуса. Щом се образува апетитна румена коричка, може да поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бърза пица на тиган
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Пица с аспержи, чесън и сирене
- Пица с цели яйца, кашкавал и бекон
- Пица Диабло
- Бързо тесто за пица с мед
- Пухкаво тесто за пици без яйца
Коментари към Мини пици с гъби, зеленчуци и маслини