Мини омлет със зеленчуци

Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 1 чаена чаша бобови кълнове
- 1/2 чаена чаша целина, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша гъби, нарязани на ситно
- 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица соев сос
- 8 чаени лъжички сусамово олио
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата в голяма купа.
- Добавете зеленчуците, кълновете и соевия сос и разбъркайте добре.
- Загрейте 1 чаена лъжичка сусамово олио в тиган на средно силен огън.
- Изсипете 1/2 чаена чаша от сместа и печете до златисто кафяв цвят от двете страни.
- Повторете с останалата яйчена смес, като добавяте по 1 чаена лъжичка сусамово олио.
- Поднесете мини омлетите топли, гарнирани според вкуса.
Приятен апетит!
Снимка: tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с картофи и печурки
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет със зеленчуци по испански
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Отворен омлет със зелен лук, гъби и домати
- Омлет върху сирене
Коментари към Мини омлет със зеленчуци