Мини омлети на фурна, обвити в бекон

Необходими продукти:
- 12 ивици бекон
- 10 яйца
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- по 1/4 чаена чаша зелен лук, чушки халапеньо и печени червени чушки
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
Начин на приготвяне:
Намажете форма за мъфини с мазнина по избор, или използвайте готварски спрей.
Сложете ивиците бекон в огнеупорна чиния и ги загрейте за 1 минута на максимална степен в микровълнова фурна.
Поставете резените бекон във всяка форма на мъфините, като те трябва да оформят кръг по стените на чашките.
Разбийте яйцата с млякото и разпределете сместа между 12-те чашки на формата за печене. Разпределете плънките от чушки и лук по ваш вкус и желание.
Печете 20 минути на 190 градуса, след което подправете мъфините със сол и пипер и настържете чедър върху тях. Върнете във фурната за още 5 минути.
за Framar.bg: Данна Панджарова
източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с хляб и кашкавал
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Мини омлети на фурна, обвити в бекон