Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мини канапета от кюфтенца и фарфале

Мини канапета от кюфтенца и фарфале

Мини канапета от кюфтенца и фарфале - изображение

Необходими продукти:


  • 150-200 грама паста фарфале
  • около литър и половина вода, подсолена
  • 400 грама овкусена кайма
  • 2 супени лъжици брашно
  • олио или зехтин за запръжка
  • листенца пресен босилек за украса
  • клечки за зъби


за соса


  • 4 червени мариновани чушки
  • 3 настъргани домата
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 сварен морков, нарязан
  • 1 сварен картоф
  • сол, черен пипер
  • зехтин


Начин на приготвяне:


Налейте водата в тенджера и сварете макароните. Отцедете и ги охладете в ледена вода. През това време загрейте зехтин, оформете и набрашнете кюфтенца и ги изпържете.

Пригответе клечки за зъби, равни на броя на кюфтенцата и забодете макарони на всяка. Покрийте месните топчици с листенца босилек и промушете клечките. Подредете канапенцата в плато. Пригответе соса като смесите чушките с доматите, захарта, моркова, картофа, солта и пипера в блендер и разбиете до получаването на хомогенна смес.

Загрейте зехтин и я запържете на слаб огън. Бъркайте, за да не пръска и за да се сгъсти изцяло. Поднесете предястието, гарнирано с получения сос.

мини канапенца от кюфтенца

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: karmelowy.pl

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитно