Мидички от качамак, сирене и праз
Необходими продукти:
- преса за сладки (мидички или орехчета)
- 55 грама инстантен качамак
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 40 грама масло
- 80 милилитра мътеница
- 2 супени лъжици брашно
- 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 40 грама настърган чедър
- 20 грама нарязан див лук
- сол и черен пипер на вкус
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, добавете нарязания праз, запържете докато омекне, сипете мътеницата, прелейте и пасирайте в блендер. В друг съд сложете качамака, брашното, содата, чедъра, лука, солта, черния пипер и яйцето.
Комбинирайте смесите и разбъркайте до хомогенност. Загрейте, намаслете пресата, сипете от тестото и изпечете за 10 минути. Поднесете мидичките топли или студени.
Добър апетит!
Източник: www.lesgourmandisesdisa.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Мидички от качамак, сирене и праз