Месен венец с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 200 грама тънко нарязан бекон (дълги ивици)
- 600 грама кайма смес
- 1 яйце
- 1 голяма глава лук
- сол и смлян черен пипер на вкус
- 100 грама кашкавал, моцарела или други сирена по ваш избор
- 100 грама готварска сметана
- 150-200 грама гъби
- магданоз на вкус
- масло
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно. Гъбите нарежете на дребни парчета и изпържете в
масло до златисто. Прибавете сметаната, сол и черен пипер на вкус, нека всичко се
нагрява в продължение на няколко минути и свалете съда от котлона. Оставете да се
охлади.
Прибавете гъбите към каймата, след това настърганото сирене/кашкавал, лука, сметаната, яйцето, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно магданоз. Омесете добре.
Сложете разглобяема форма без дъно (само пръстена) в подходящ съд за печене и подредете парчетата бекон по стените на пръстена, като част от тях остане от външната страна на съда, а другият им край да покрива малко от дъното. Следва да разпределите каймата в кръг покрай бекона и покрийте със свободните части, оформяйки руло.
Изпечете го в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 минути.
Поливайте периодично със сока, който се отделя при приготвянето.
Поднесете венеца горещ.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло "Стефани" със спанак
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло Стефани с гъби и нарязани яйца
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
Коментари към Месен венец с гъби и кашкавал