Ментов хляб с ядки и маслини
Необходими продукти:
- 700 грама брашно
- 300 грама пълнозърнесто брашно
- 42 грама мая
- 350 милилитра прясно мляко
- 50 грама зехтин
- 10 грама сол
- 100 грама маслини без костилки
- 3 стръка прясна мента
- 50 грама кедрови ядки
- 10 грама краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
В купа комбинирайте брашната и прибавете нарязана прясна мента, 25 грама кедрови ядки, солта и нарязаните ситно маслини. Разтворете маята в млякото, прибавете зехтина и налейте към брашното.
Направете тесто, сложете го в намазнена тава и изчакайте да удвои обема си. Разтопете масло и глазирайте хляба с него.
Поръсете с останалите ядки и нарязана мента. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за 40 минути. Охладете, разчупете и поднесете хляба.
Да ви е вкусно!
Източник: onceuponafoodblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
ПАРУСАН ШАМПОАН ПРИ ПЪРХОТ 200 мл
ОЛИВОКАП СПРЕЙ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА УШНА КАЛ 15 мл
РАДИКА АРТРОДАР МЕХЛЕМ С ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР И ЧЕРЕН ОМАН 30 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ACNE GONE СТИК 50 мл + БИЛКОВ ЧАЙ 100 г
НовНАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл 571810
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Костилките от маслини прочистват червата
- Спазмолитици
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салата от маслини и лук
- Мента - полезни свойства и приложения
Коментари към Ментов хляб с ядки и маслини