Маслен сладкиш с боровинки и бял шоколад

Необходими продукти:
- 250 грама бял шоколад
- 250 грама масло
- 150 грама сушени боровинки
- 100 грама брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 280 грама захар
- 5 яйца
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и го сложете в огнеупорна купа. Към него добавете маслото. Купата сложете върху вряща вода на котлон, като внимавате дъното й да не докосва течността. Разбърквайте от време на време и разтопете маслото и шоколада. Бъдете внимателни, продуктите не бива да завират.
Пресейте брашното с бакпулвера и към тях добавете захарта.
Шоколада изсипете при брашното и разбъркайте с шпатула, за да се получи гладко тесто с еднородна консистенция без бучици.
Яйцата разбийте в отделен съд и прибавете към шоколадовата смес.
Накрая сложете боровинките.
Изсипете тестото в тава, застлана с хартия, и печете 20-25 минути на 180 градуса, докато краищата на сладкиша покафенеят.
Охладете напълно, преди да нарежете. При сервиране поръсете с пудра захар, ако желаете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: greatbritishchefs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Лесен кокосов сладкиш
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Сладкиш с фурми и портокалов сок (без захар)
Коментари към Маслен сладкиш с боровинки и бял шоколад