Маслено пиле по индийски
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици краве масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 килограм пилешки бутчета, нарязани на малки парчета
- 1 глава лук, наситнена
- 5 скилидки чесън, наситнени
- 3 супени лъжици корен от джинджифил, обелен и наситнен
- 2 супени лъжици гарам масала
- 1/4 чаша консерва доматена паста
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 1/2 чаша бита сметана
- 1/4 чаша листа от пресен кориандър
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Намазнете уред за бавно готвене (ако използвате).
Загрейте кравето масло и зехтина в тиган и запържете пилешкото месо до покафеняване. С решетъчна лъжица прехвърлете месото в уреда за бавно готвене или оставете в купа настрана, ако не разполагате с уред.
В същата мазнина, в която сте пържили пилешкото месо, запържете лука, докато омекне. Изсипете чесъна, джинджифила и гответе 2 минути при непрекъснато бъркане. Овкусете с гарам масалата и гответе, бъркайки 30 секунди. Добавете пилешкия бульон, намалете температурата на котлона, добавете пилешкото месо и битата сметана и гответе на бавен огън до готовност.
Ако използвате уред за бавно готвене, прехвърлете сместа в него, покрийте и гответе на слаб огън до готовност (около 5-6 часа). Добавете битата сметана 30 минути, след началото на готвенето в уреда.
Сервирайте в чиния и гарнирайте с пресни листа кориандър. По желание може да добавите гарнитура от варен ориз.
Приятен апетит!
bettycrocker.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Маслено пиле по индийски